Start > Recept: Romkulor

Romkulor

Portioner: ca 50 st
Källa: SaknasBild saknas

Har du en bild på detta recept? Lägg till en bild till receptet!


Ingredienser:
1 1/2 dl russin
1 dl rom
200 g mörk blockchoklad
2 dl florsocker
100 g kokosfett
150 g chokladströssel


Gör så här
Skölj och torka russinen. Hacka dem fint och lägg dem i en skål. Häll på rom och täck över dem. Låt russinen dra i rommen ett par timmar. Riv blockchokladen på grova sidan på rivjärnet. Blanda blockchokladenoch florsocker. Smält kokosfettet och rär ner i choklad- och sockerblandningen. Blanda ner romrussinen när chokladmassan börjar stelna. Låt stå kallt en stund och forma sedan runda kulor. Rulla kulorna i chokladströssel och förvara dem kallt.


Skriv ut receptet Skriv ut receptet Tipsa en kompis om receptet Tipsa en kompis om receptet Lägg till en bild till receptet Lägg till en bild till receptet

Betyg 2,0 av 1 rösterKommentarer (1)

    Betyg:  22010-04-12 09:19:40

    Jag började med att halvera receptet, för det är mitt första råd. Sen måste man ju få liv i russinen innan rommen, och det får man med kokhett vatten. Häll russinen i sil och låt rinna av, torka med hushållspapper. Finhacka russinen och blanda med rom. Öka florsockret med dubbla mängden. Nu ska du ha en fast formbar massa i bunken. Låt stå i rumstemperatur en liten stund, ta fram ett halvt bakplåtspapper där du klickar ut massan. Forma med hjälp av papperet till en korv. Ställ inte in den i kylen, då får du göra om allt igen. Den svalnar bra i rumstemp och då skär man bitar som rullas till kulor som sist rullas i strössel. Sedan går det bra att sätta in kulorna i kylen. Jag höll på med det här receptet i går kväll, men begrep rätt snart att det inte var tillräckligt med florsocker som ju ska binda ihop fettet och chokladen. Men nu har jag gjort om det med lyckat resultat.

    Bitte

Kommentar Ditt namn (kommer att visas)

Emejl (kommer inte att visas)
Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)


Lägg till kommentar


Andra populära recept inom samma kategoriMatbloggstoppen